Een perfect bijgerecht voor tijdens een barbecue. Door vissaus toe te voegen aan de mango smaakt de salade hartig, maar tegelijkertijd ook heerlijk fris. Belangrijk is om jonge, groene mango’s te kopen. Deze zijn niet te zoet voor een salade, ze hebben een knapperige bite en zijn ook makkelijker te snijden
Voor 4 personen
1 groene mango(ca. 600 gram met pit)
1 knoflookteen, fijngesneden
1 rode chilipeper, in dunne ringen
1 takje Vietnamese koriander (of gebruik gewone koriander of munt), grof gesneden
1½ eetl. (plantaardige) vissaus
Schil de mango, ontpit hem en snijd het vruchtvlees in dunne plakken (julienne).
Hussel in een schaal de mango samen met de fijngesneden knoflook, rode chilipeper, Vietnamese koriander en vissaus. Houd een beetje koriander en rode peper apart om de salade mee te garneren. Laat de salade 10 minuten intrekken in de koelkast.
Schep de salade op een mooi serveerbord en garneer met de apart gehouden rode chilipeper en Vietnamese koriander.
Tip: gebakken of gekookte garnalen passen hier ook perfect bij!