Uit de Specerijenbijbel van Paulami Joshi
Voor 4-6 personen
50 g kleefrijst
2 makrut limoenblaadjes (gedroogd)
4 el zonnebloemolie
1 kg kipgehakt
4 sjalotten, fijngesneden
2 tl laospoeder
2 tl cayennepeper
1½ tl zout + extra naar smaak
6 el limoensap + extra naar smaak
5 el vissaus + extra naar smaak
10 g koriander, grof gesneden
10 g munt (alleen de blaadjes), grof gesneden
Slabladeren, om mee te serveren
1 limoen, in partjes
Rooster kleefrijst met een limoenblaadje in een droge koekenpan op middelhoog vuur, 10 min. goudbruin. Verwijder het limoenblaadje, laat afkoelen en maal tot medium grof poeder.
Verhit 2 el olie in een wok. Bak het kipgehakt in 7-8 min. rul. Zet apart.
Verhit de resterende olie. Bak sjalotten 5 min. Voeg 2 el rijstpoeder, laospoeder, cayennepeper, zout, limoensap en vissaus toe. Bak nog 5 min.
Voeg het kipgehakt toe en meng goed. Proef en breng eventueel extra op smaak.
Laat afkoelen tot lauwwarm. Meng koriander en munt erdoor. Serveer op een schaal met slabladeren, limoenpartjes en Phans vissausdressing.