Met 5 ingrediënten kan het niet misgaan met deze gehaktballen. Een eenvoudige basis voor heerlijke, sappige gehaktballen. Voeg gerust extra ingrediënten toe naar wens, denk aan peterselie, koriander of fijngemalen citroengras, maar met deze vijf zit je sowieso goed!
voor 3-4 personen
500 gram rundergehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 middelgrote sjalot, fijngehakt
15 ml vissaus
10 gram suiker
Meng het gehakt met de knoflook, sjalot, vissaus en suiker in een kom. Kneed goed door tot alles gelijkmatig verdeeld is.
Draai de balletjes naar gewenste grootte.
Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de gehaktballen rondom goudbruin in circa 6–10 minuten, afhankelijk van de grootte van de ballen, tot ze gaar zijn vanbinnen.
Serveer ze met rijst, noedels of als borrelhapje. Lekker met onze vissausdressing erbij.