Spaghetti Aglio e Olio

Een simpele klassieker met een twist. 

Deze spaghetti aglio e olio krijgt extra diepgang door vissaus te gebruiken in plaats van zout. Het resultaat? Comfort food op z’n best: simpel, hartig en gewoon lekker.

voor 3-4 personen
400 g spaghetti
80 ml olijfolie
6 knoflook tenen, in dunne plakjes
1 theel. chilivlokken (of naar smaak)
2-3 eetl. (plantaardige) vissaus (of naar smaak)

garnering
1 handje verse peterselie, fijngehakt
gemalen zwarte peper naar smaak
Parmezaanse kaas (optioneel)

Kook de spaghetti in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Bewaar een kopje van het pastawater.

Verwarm de olijfolie in een grote pan op laag vuur. Bak de knoflook zachtjes tot hij goudbruin is. Voeg de chilivlokken toe en bak kort mee.

Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en giet er een beetje pastawater bij zodat alles goed bindt. Blus af met de vissaus en meng goed door. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Serveer direct en rasp er naar wens Parmezaanse kaas overheen.