Op zoek naar een burger met een twist? Deze Vietnamese-style hamburgers zitten boordevol smaak door het gebruik van vissaus, citroengras en oestersaus. De combinatie zoet, fris en hartig maakt dit gerecht een absolute hit op de barbecue of uit de grillpan. Serveer met sriracha-mayo en ingelegde groenten voor de ultieme smaakbeleving.
Voor 4 hamburgers
640 gram rundergehakt
50 gram fijngehakte sjalot
20 gram fijngehakte knoflook
40 gram fijngehakt citroengras
15 gram lente-ui / 2 lente-ui, fijngehakt
1 eetl. Premium vissaus
2 eetl. oestersaus
2 eetl. kristalsuiker
1 theel. zwart gemalen peper
Meng in een grote kom het rundergehakt met de fijngehakte sjalot, knoflook, citroengras en lente-ui. Voeg de vissaus, oestersaus, kristalsuiker en zwarte gemalen peper toe aan het gehaktmengsel. Kneed het mengsel goed door elkaar zodat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
Verdeel het gehaktmengsel in acht gelijke porties(80 gram per hamburger) en vorm er hamburgers van. Zorg ervoor dat de burgers iets groter zijn dan de broodjes, omdat ze tijdens het bakken zullen krimpen.
Verhit een grillpan of barbecue tot middelhoog vuur. Bak de burgers ongeveer 4-5 minuten per kant, of tot ze gaar zijn naar wens. Voor een extra smaaklaag kun je tijdens het bakken een plakje cheddar kaas op de burgers leggen zodat deze smelt.
Serveertip:
Serveer de burgers op een broodje met sriracha-mayo, ingelegde groenten, komkommer, koriander en rode peper. Voor extra umami: druppel vlak voor het serveren nog een beetje vissausdressing over de burger.