Zoete aardappel & garnalenkoekjes

Zoete aardappel & garnalenkoekjes recept van Samuel Levie!

400 gram zoete aardappel (geschild)
250 gram gekookte gepelde garnalen
50 gram kokos
2 tenen knoflook
4 cm gember
1 bosje koriander
1 rode peper
5 eetlepels bloem
4 eetlepels (plantaardige) vissaus
4 bosuitjes
1 eitje

Sausje vissaus: rode peper

Rasp de zoete aardappel, rooster 50 gram kokos tot deze lichtbruin kleurt in een droge koekenpan. Hak de garnalen (ik gebruikte Noordse) in grove stukken.

Doe met zoete aardappel en kokos in een mengkom en rasp de knoflook en gember erbij op een fijne rasp. Snijd de koriander, peper en bosui fijn en meng met de vissaus door de rest. Klop een eitje los en meng deze er ook goed door. Vervolgens verdeel je de bloem over het geheel en roer je even met je vingers goed door het mengsel. Je voelt dat de bloem en ei ervoor zorgen dat het een sticky geheel wordt. Als te nat voeg nog een beetje bloem toe. Verhit nu een koekenpan met een flinke laag zonnebloemolie.

Vorm met je handen platte koekjes die je voorzichtig in de hete (180 graden) olie laat zakken. Bak de viskoekjes aan beiden kanten goudbruin en knapperig. Serveer met vissaus waarin fijngesneden rode peper en een limoentje erbij.