Zoetzure ingelegde mango met vissaus

Met dit recept tover je een stevige groene mango om tot iets bijzonders. Zoet, zuur, pittig en hartig komen samen in een frisse side dish die perfect past bij barbecue, rijst of gewoon als snack.

Ingrediënten 

1 mango, het liefst zo groen mogelijk
60 gram suiker
60 milliliter natuurazijn
2 eetlepels Phans (plantaardige) vissaus
1/2 rode peper, in dunne ringen gesneden

ook nodig
Een glazen pot van 500/600 milliliter

Snijd 1 stevige groene mango in dunne plakken. Bestrooi de mango met een beetje zout en laat dit 15–20 minuten intrekken. Spoel daarna goed af onder koud water en dep droog.

Breng 60 milliliter water en suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat het afkoelen en voeg de natuurazijn en vissaus toe.

Giet het mengsel over de mango in een schone pot en voeg de gesneden rode peper toe. Laat een paar uur (of een nachtje) intrekken in de koelkast. Je kunt de ingelegde mango 1 tot 2 weken bewaren.